Mijn favorieten

Een veelvuldig gestelde vraag is, wat is het verschil tussen Verkoopmakelaar en aankoopmakelaar

Een verkoopmakelaar behartigt de belangen van de verkopende partij en adviseert de verkoper van de woning. De makelaar probeert een woning te verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs en meest gunstige voorwaarden voor de verkoper.

Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de kopende partij en adviseert de koper van een woning. De makelaar probeert een woning aan te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs en meest gunstige voorwaarden voor de koper.

 

Taken makelaar

Zowel een verkoopmakelaar als een aankoopmakelaar hebben voor een groot deel hetzelfde takenpakket. Zo bepaalt de makelaar de waarde van een woning, voert de makelaar onderhandelingen en controleert de makelaar juridische stukken.

Er zijn makelaars die zich specialiseren in verkoopmakelaardij of aankoopmakelaardij, maar er zijn ook makelaars die beide diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat een makelaar de ene keer een aankoopmakelaar is en een volgende keer de verkoopmakelaar is. Wanneer een makelaar beide diensten aanbiedt, mag hij niet optreden als verkoop- en aankoopmakelaar bij hetzelfde pand.

 

Bent u van plan om uw huidige woning te verkopen?

Graag kom ik geheel vrijblijvend bij u langs voor een waardebepaling en verkoopadvies.
Samen met u bekijk ik de woning en geef daarbij ook tips om de woning zo optimaal mogelijk te presenteren en bespreek met u het verkoopproces van start tot overdracht bij de notaris.

Daarna stel ik voor u een offerte op met een verkoopplan.

Mijn kantoor is een full-service kantoor, maar het is ook mogelijk dat u bepaalde werkzaamheden (bv. bezichtigingen) zelf wilt doen. Dit is zeker bespreekbaar en kan u aanzienlijk schelen in de kosten.

Door lagere overheadkosten ben ik ook in staat om een zeer scherpe courtage met u af te spreken, welke in de regel lager ligt dan de courtages van andere full-service makelaarskantoren in de regio Arnhem-Rheden-De Liemers.

Belt u mij voor een afspraak?
 

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring